Барти – Колинс е тазгодишният финал при жените на AO

Световната номер 1 Ашли Барти ще играе финал за първи път на домашния турнир в Мелбърн. На полуфинала тя постигна неочаквано лесна подеба срещу Медисън Кийс.

Още в началото австралийката показа увереност, а Кийс не приличаше на себе си и първият сет завърви катастрофално за американката, губейски с 6:1. Втората част беше малко по – конкурентна, но все пак Барти затвори мача с 6:3. Това е огромна възможност за нея да спечели първа титла на домашна почва и със сигурност запазва водачеството си в ранклистата на WTA.

Във втория полуфинал при жените интрига също липсваше. Шампионката от Ролан Гарос 2020 година Ига Швьонтек не оправда ролята си на фаворит в мача срещу световната номер 30 Даниел Колинс. Америнката изигра феноменален мач и наказваше сервисите на Швьонтек при всеки удобен случаи. Срещата завърши с резултат 6:4, 6:1 за едва час и 20 минути.

Любимката на публиката в Автралия е фаворит в съботния финал, но Колинс показа, че е огромна грешка да бъде подценявана и е способна да изненада всеки. Със сигурност американката ще дебютира в топ 10 на световната ранклиста след обновяването.

Сподели