Втори пореден чужденец напуска Левски без финансови претенции към клуба

Левски обяви днес раздялата си със северномакедонския централен защитник Гьоко Зайков. „Сините” разкриха, че бранителят е направил отстъпки, свързани с тежкото финансово състояние на клуба.

Зайков се е отказал от около 60 хил. лева, които е имал да получава под формата на заработени заплати, съобщава „Гонг“, позовавайки се на свои източници. Освен това защитникът не е претендирал и за петте заплати, които би могъл да получи до края на договора си, който изтичаше през лятото. Любопитно е, че Зайков става поредният футболист, който исторически няма никаква връзка с Левски и прави сериозни отстъпки и компромиси… за разлика от Петър Хубчев, заради когото столичният гранд е на ръба на фалита.

26-годишният футболист се превърна във втория чужденец тази зима, който си тръгва от „Герена” без финансови претенции след Христос Шелис. И двамата направиха огромен жест към Левски и влязоха в положение на клуба, който изпитва огромни финансовои затруднения и е на ръба на оцеляването.

Зайков дойде при „сините” през лятото от белгийския Шарльороа, след като две години почти не беше играл. За столичния гранд бе на терена в 16 мача, като вкара и един гол – при победата с 2:0 над Ботев Пловдив.

Сподели