Зимни трансфери в женския футбол

Реал Мадрид хвърли бомбата и привлече вниманието на всички заинтересовани по един или друг начин от женски футбол. Кралският клуб плати нечуваните  167 000 евро  за да привлече датчанката Софи Свава. С появяването си на международната сцена мадричани  безпардонно заявяват че ще се борят за челните места във всяки един турнир и шампионат. С преминаването си от Волфсбург в Реал 21-годишната футболистка показва, че тепърва ще ставаме свидетели на големи сделки  при жените. За женския футбол е познато преминаването от един в друг клуб през лятото, но ето че играта се променя и започваме да виждаме плащане на огромни суми за даден играч дори и през зимата.

Италианските клубове надигнаха шум като най интересните трансфери направи Фиорентина. Клубът привлече Валентина  Джачинти ( топ нападателката и екс капитан на Милан), Роня Аронсон и Вероника Бокете . Италианския гранд се раздели с Мартина Пиемонте.

Арсенал привлече две шведки и една от нападателките на Челси. По този начин  Артилеристите подсигуриха защитната си линия и ще създадат допълнително конкуренция на всички офанзивни футболистки в отбора. Лонднския клуб има сериозни амбиции не само за спечелването на Висшата лига при жените , но и  да се докосне до трофей от Шампионска Лига.

Шампионките от Сервет привлякоха Малена Ортиз , Франсиска Кардосо и Mишел Шиндеер. Със свежи сили и желание  миналогодишните шампионки ще се хвърлят в битка за титлата , въпреки сериозното си изоставане.  Люцерн официално представи 6 нови попълнения. Но, за тяхна сметка се наложи тима да се раздели с 4 момичета, които защитаваха цветовете на отбора в продължение на години. В най-топлата точка на страната ,а именно Лугано ситуацията е деликатна и обстановката в отбора е нажежена до краен предел. С появилите се нови спонсори се възроди и надеждата за оставане в елита. Но, реалността е малко по-различна и сурова. За момента знаем че към клуба са се присъединили две чужденки. Не е изключена възможността тичинези да подсилят атаката си с още  офанзивни футболистки , който да помогмат на отбора да се спаси  от изпадане. Втората част на сезона започва на 5 февруари, а до тогава може да станем свидетели и на още по-интересни и неочаквани трансфери.

Сподели