Нова успешна крачка на Беласица към Втора лига след бой по дубъла на Септември

С вдъхновена и резултатна игра лидерът на Югозапад “Беласица” премина на скорост през дубъла на “Септември” Сф. с 5:0 и вече вижда профи промоцията отчетливо на хоризонта.

Още при първата домакинска атака Живко Димитров бе повален в пеналта, реферът Николай Ангелов не реагира и в суматохата Марти Таушанов протегна крак и прати топката в мрежата на Ивайло Илиев в 29-та секунда.

Петричкият капитан пропусна да дублира попадението си в 3-та мин., когато Ивайло Илиев спаси слабия му удар отблизо.

Куриозен пропуск, граничещ с невъзможното направи пред отсрещната врата на Кристиян Иванов в 9-та мин.

След центриране отдясно на Мартин Тодоров, младият нападател отправи удар с десния крак, Кирил Георгиев изби с помощта на дясната греда и след поредица от карамболи в главата на Кр.Иванов и отново в гредата, Валентин Костов изчисти топката в корнер под невярващия поглед на половин дузина септемрийци в пеналта на комитите.

Айвън Ангелов и Живко Димитров стреляха неточно, преди реферът Николай Ангелов да отсъди дузпа за нарушение срещу В.Костов в 45-та мин. От бялата точка Симеон Бояджиев стреля колебливо в центъра на вратата, Илиев изби с дясната си ръка, но опорният полузащитник се коригира с добавка, този път в мрежата 2:0.

В 52-та мин. Айвън Ангелов бе спънат в наказателното поле и втората дузпа в мача бе факт. Технично изпълнение на потърпевшия в стил “Паненка” взриви 1200 зрители по трибуните за трети път.

Резервата Даниел Пехливанов вкара още по-красиво в 63-та мин. след директен изстрел от фаул почти от нулев ъгъл, пращайки топката под дясната сглобка за дебютния си гол с бяло-червения екип. Слалом по левия диагонал на Димитър Иванов завърши с хубав удар по земята и още по-добро спасяване на Илиев.

В черешката на тортата превърна втория си гол в мача Айвън Ангелов, след като в 83-та мин. финтира двама съперници и с мощна тупалка извън пеналта неспасяемо заби топката под лявата сглобка за 5:0.

Последния голов шанс в зрелищния сблъсък споходи гостите в 86-та мин., когато Кр.Иванов нахлу отляво и този път отправи силен удар, ала резервата под петричката рамка Борис Груев протегна крак и лиши столичани от почетно попадение.

Сподели